Crimen Ferpecto

Genre: Zwarte Humor | Duur: 1u45 | Release: 17 November 2005 | Land: | Regie: Álex de la Iglesia | Cast: Luis Varela, Mónica Cervera, Guillermo Toledo

Rafael is een echte zuiderse macho die kickt op luxe, vrouwen, macht en vooral op zichzelf. Hij kan zich in dit alles volledig uitleven in het grootwarenhuis waar hij overdag koopzieke rijkeluisvrouwen dure luxekledij aansmeert en 's avonds de ene na de andere salesgirl trakteert op een romantisch (en goedkoop) diner in de verlaten ruimtes van de winkel.Maar de rollen worden omgekeerd wanneer Rafael per ongeluk zijn rivaal, Don Antonio, om het leven brengt tijdens een bekgevecht over een promotie. De enige getuige is verkoopster Lourdes, lelijke eendje van de afdeling die al jaren om Rafael's aandacht bedelt maar wegens haar onaantrekkelijke uiterlijk lucht is voor de oppervlakkige womanizer. (Volgens Rafael komt dit omdat de maatschappij hem geleerd heeft om enkel naar knappe vrouwen om te kijken.) Lourdes speelt handig in op de situatie en gebruikt chantage om van Rafael haar seksslaaf, loopjongen en echtgenoot te maken.Resultaat: een politiek incorrecte maar smakelijke Spaanse horrorkomedie die het burlesque en absurde, koppelt aan gitzwarte humor en er tegelijk nog wat sociale satire overheen gooit. De personages zijn heerlijke karikaturen, het geweld cartoonesk en de effecten cheap. En ondanks de cynische ondertoon straalt deze film, dankzij het felle kleurenpalet en de dynamische beeldvoering van de energie. Naar het einde toe heb je het wel zo wat gezien terwijl het verhaal zichzelf nog eindeloos blijft uitspinnen. Maar wie zin heeft in een ontspannende komedie met wat groteske horrormomenten zit met deze film alvast goed.


Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arme Rafael, die al zijn mannelijke waardigheid kwijt is, probeert Lourdes uit te schakelen maar ze is hem telkens te slim af.