Empties

Genre: komedie | Duur: 1u43 | Release: 2 Juli 2008 | Land: Tsjechië | Regie: Jan Sverák | Cast: Zdenek Sverák

Uitgebluste leerkrachten zijn een fenomeen dat ons land niet vreemd is. De leeftijd waarop een leraar er in de film Empties de brui aan geeft, is echter atypisch. De Tsjechische scenarist Zdenek Sverák en zijn broer-regisseur Jan vertellen het verhaal van Josef Tkaloun. Op zijn vijfenzestigste heeft hij het wel gehad met het voor de klas staan. Met de zelfgezochte bijnaam, ?de wringer?, sluit hij zijn schoolcarrière vroeger dan voorzien af.Eens thuis zit zijn eega Eli?ka hem echter al vlug op de lip. Ze is dan ook van het eerder dominante type. Zo eentje dat al vlug allerlei karweitjes voor hem uitdoktert. Maar Josef verkondigt aan Eli?ka dat hij van het ?groetentype? is: het type dat zijn vrouw ?s avonds groet wanneer hij van het werk thuiskomt. Een winkelronde in de supermarkt bezorgt hem meteen de job van zijn oude dag. Het warenhuis heeft er een gemotiveerde leeggoedontvanger bij.Naast de zeer onderhoudende dialogen worden we getrakteerd op de pikante fantasierijke dromen van ons hoofdpersonage. Aan deze komische fantasieën zouden onze spoorwegen maar wat graag een puntje zuigen! Als u wil weten wat seksuele vulgaire tornado?s zijn, kan men van mannen op leeftijd best nog iets leren. Deze komedie krijgt een derde ster omdat hij een sterk scenario heeft, omdat de vertolking van het hoofdpersonage Josef door Zdenek Sverák zelf een pluim verdient en omdat de kijker bovendien met een positief gevoel huiswaarts keert.

Vera Bras Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer een leeggoedmachine wordt aangekocht beseft Josef dat zijn dagen in de supermarkt geteld zijn. De film besluit met een hilarische luchtballonscène ter gelegenheid van de veertigste huwelijksverjaardag van het bejaard stel. Josef bedenkt dat het misschien tijd wordt om volwassen te worden. Toch wacht hem nog een andere baan.