La Ragazza del Lago

Genre: misdaadfilm | Duur: 1u35 | Release: 1 Januari 2008 | Land: Italië | Regie: Andrea Molaioli | Cast: Valeria Golino, Toni Servillo

Wie vermoordde het meisje aan het meer? Dat is de hamvraag in deze Italiaanse politiefilm van Andrea Molaioli. In een prachtig afgelegen bergdorp blijken minstens een handvol verdachten te wonen. Ze passeren allemaal de revue. De personages zijn vrij goed uitgewerkt en er wordt hoogstaand geacteerd. Als toeschouwer kan men meteen mee op zoek naar de dader. Maar eerst zet scenarist Sandro Petraglia ons via een jong meisje met vlechtjes op het verkeerde spoor.Naast de moordzaak zit er een tweede bescheiden verhaallijn in La Ragazza del Lago. De inspecteur die op zoek gaat naar het verleden van de vermoorde Anna wordt geconfronteerd met de problemen binnen zijn eigen gezin. De manier waarop beide verhalen in elkaar worden geweven is niet zo bijzonder.Hoofdrolspeler Toni Servillo, de speurneus van dienst, beantwoordt aan alle clichés van de degelijke inspecteur die geen enkele mogelijkheid uitsluit, zich wel eens kan vergissen maar toch weet waar de klepel hangt. Hij is streng, ijzig kalm en dwingt respect af in zijn werkomgeving. Thuis is het enigszins anders. Een vijftienjarige spijbelende dochter in de hand houden zonder moeder in de buurt is minder eenvoudig voor onze besnorde protagonist. Hier is zijn autoriteit niet vanzelfsprekend.La Ragazza del Lago werd reeds in september 2007 in Venetië vertoond en draait pas meer dan een jaar later op het Gentse filmfestival. Hoewel de film ondertussen in Italië in de prijzen viel kunnen we hem het best vergelijken met een degelijk geregisseerde aflevering van een of andere misdaadserie. Hij is dan ook gebaseerd op het boek Don?t Look Back van de Noorse Karin Fossum, een roman uit een misdaadreeks. De grootste toegevoegde waarde in La Ragazza del Lago vormt het decor, een bergdorp nabij een meer in de Dolomieten in de Noord-Oost-Italiaanse regio Friuli Venezia Giulia.

Vera Bras Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vermoorde Anna had een hersentumor en een groot schuldgevoel. Ze was de gebruikelijke babysit van een jong gezin uit het dorp. Blijkt dat hun zoontje Angelo op een ochtend stikte in een ontbijtkoekje. Anna was er bij. De jonge vader verwerkt het verlies van zijn zoontje op zijn manier en in dat proces pleegde hij de misdaad. Onze inspecteur moet aan Anna?s vriendje toegeven dat hij zich vergiste.