Wolke 9

Genre: Drama | Duur: 1u38 | Release: 26 November 2008 | Land: Duitsland | Regie: Andreas Dresen | Cast: Steffi K├╝hnert, Horst Westphal, Horst Rehberg, Ursula Werner

Andreas Dresen maakte met Wolke 9 een film die raakt. Hij toont ons Inge, een vrouw van in de 60, die al lang gelukkig getrouwd is. Ze herstelt kleren als bijverdienste. Zo leert ze een kwieke zeventiger kennen. Er bloeit iets, liefde.Dresen toont ons passie en verliefdheid bij de derde generatie, in al zijn ontroering en twijfel, ook als je senior bent. Wolke 9 is een oprechte prent over menselijke gevoelens. De film is een intense karakterstudie, die in al zijn soberheid en dankzij zijn klassieke beeldvoering speelt op onze meest instinctieve gevoelens van liefde. Want wie is niet verliefd geweest? Met deze insteek nodigt de regisseur ons uit in een wereld die misschien ver van ons bed staat, maar zeer herkenbaar is.De karakterstudie gaat vrij ver. We volgen Inge in haar verliefde wereld en maken met haar de verscheurende keuze tussen een jarenoude liefde en een nieuwe vlam.Eenvoudig en klassiek in beeld gebracht, speelt deze film in op een basisemotie en blijft Wolke 9 een intrigerende prent. De film oogstte terecht veel lof op het festival van Cannes. Een ontroerende prent om te zien met je nieuw lief, die je de hoop geeft dat zelfs op een leeftijd, waarop je het amper voor mogelijk zou houden, het leven nog aangename en gelukzalige verrassingen heeft. Bravo.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inge kiest voor de nieuwe vlam. Haar man pleegt zelfmoord. Ze is kapot van dit nieuws, maar blijft geborgen in de armen van haar nieuwe man.