On Evil Grounds

Genre: horrorkomedie | Duur: 1u22 | Release: 1 Januari 2007 | Land: Oostenrijk | Regie: Peter Koller | Cast: Aleksandar Petrovic, Birgit Stauber, Kari Rakkola

Romeo en Julia staan centraal in On Evil Grounds (Auf Bösem Boden), een film van Oostenrijker Peter Koller. Het koppel heeft op het eerste zicht echter weinig gemeen met Shakespeares tragische geliefden ? hun relatie lijkt vooral gebaseerd op destructie.In de openingsscène zien we het koppel een loft kopen van een nogal geschifte makelaar. Wanneer een ruzie ontstaat tussen Romeo en de makelaar, laat die laatste het leven. Romeo propt het lijk in de koffer van zijn auto en tracht het te begraven. Maar eens de put gedolven is, wordt hij zelf onderschept door de lokale inwoner op wiens grondgebied hij staat. Romeo belandt in de put die hij voor een ander groef, met enkel nog zijn hoofd boven de grond.Hoewel dit de samenvatting van een horrorfilm lijkt, is On Evil Grounds uit 2007 dat allerminst. Regisseur Peter Koller brouwde van de bestanddelen immers een absurde komedie in plaats van een realistische beschouwing. Aleksandar Petrovic vertolkt Romeo, tijdens het grootste deel van de film enkel een hoofd, als een stoere en onbewogen antiheld die zelfs in absolute overmeestering zijn beul uitdaagt en pest ? geen wanhoop, geen tragiek. Tegenover hem speelt Kari Rakkola de gestoorde man als een grommende neanderthaler, die echter weinig angstaanjagends uitstraalt. Ook in de apathische reacties van Julia (Birgit Stauber), zien we dat Koller realistische situaties vervangt door hilarische varianten.Maar er zit meer in On Evil Grounds dan de absurde aanpak. Ook de visuele stijl is opvallend: afgewerkte kleuren, interessante camerastandpunten en ritmische montages. De slagzin van de film beschrijft dan ook erg goed de combinatie: "Sergio Leone meets Tom & Jerry". En dat voor een film met het luttele budget van naar het schijnt 50.000 euro.

Bert Lesaffer Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia begraaft zowel de slechterik als Romeo tot aan hun nek.