Julia X

Genre: Horror, komedie | Duur: 1u32 | Release: 1 Januari 2011 | Land: VS | Regie: P.J. Pettiette | Cast: Valerie Azlynn, Kevin Sorbo, Alicia Leigh Willis, Ving Rhames, Joel David Moore

Julia heeft een eerste date met iemand die ze heeft leren kennen op het internet. Onwetend is ze ten prooi gevallen aan een perverse seriemoordenaar. Als hij haar ontvoert naar zijn schuilplaats, lijkt haar laatste uur geslagen te zijn. Maar wanneer Julia weet te ontsnappen, blijkt al snel dat zij en haar zus Jessica hun eigen verborgen agenda hebben.

Julia X laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen Hard Candy en Saw. Verwacht hier wel geen diepgaand verhaal, intelligente dialogen of een rijke symboliek. De film richt zich puur op schaamteloos plezier. Het bloed vloeit rijkelijk, de beelden zijn expliciet en de dialogen zijn campy tot en met. Het kat-en-muisspel tussen de man en de zusjes verveelt geen seconde. De horror wordt namelijk afgewisseld met een grote dosis humor. Net hierdoor weet Julia X zich te onderscheiden van Saw, Hostel en consorten. Het idee van een zelfingenomen psychopaat die luistert naar The Carpenters op zijn iPod terwijl hij zijn moord voorbereidt, is ronduit hilarisch.

Wat de film des te leuker maakt, is dat de seriemoordenaar gespeeld wordt door Kevin Sorbo, voor velen eeuwig in het geheugen gegrift als Hercules uit de gelijknamige tv-serie. De zussen zijn dan weer twee bloedmooie blondines die in elke andere horrorfilm als eerste zouden sterven, maar hier furieuze wraakgodinnen zijn.

Verwacht hier geen diepgaand verhaal, intelligente dialogen of een rijke symboliek

Om het verhaal vorm te geven maakt regisseur P.J. Pettiette gretig gebruik van film noir-achtige kadrages en 3D-effecten. Deze zijn weinig origineel, maar de regisseur lijkt doelbewust alle clichés te gebruiken om het publiek te vermaken. Verwacht dus niets hoogstaand, maar wel een zeer trashy film die de liefhebbers van het genre niet teleur zal stellen.

Jeroen Van Rossem Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na hevige strijd doodt Jessica eerst Julia omdat ze vindt dat haar zus te bazig is en haar geen vrijheid gunt. Vervolgens doodt ze de seriemoordenaar en gaat ze alleen verder op jacht naar perverse mannen.