Ronal the Barbarian

Genre: fantasie | Duur: 1u27 | Release: 1 Januari 2012 | Land: Denemarken | Regie: Thorbjørn Christoffersen, Kresten Vestbjerg Andersen, Philip Einstein Lipski | Cast: Anders Juul, Hadi Ka-Koush, Lærke Winther Andersen, Brian Lykke, Lars Mikkelsen, Brigitte Nielsen

In Ronal the Barbarian maken we kennis met Ronal. Hij is een van de barbaren, de meest gevreesde en dapperste krijgers van Metallonia. Maar de jonge Ronal is eerder een watje dan een heldhaftige barbaar. Wanneer de duistere heer Volcazar het barbarendorp binnenvalt en iedereen ontvoert, weet alleen Ronal te ontsnappen. Samen met de elf Elric, de bard Alibert en de schildmaagd Zandra gaat Ronal op zoek naar het zwaard van de legendarische held Kron, het enige wapen dat Volcazar kan verslaan.

Verwacht van deze Deense animatiefilm echter geen episch fantasieverhaal zoals The Lord of the Rings of Conan the Barbarian. De film is een persiflage op het fantasiegenre en er wordt gretig de draak gestoken met de bovengenoemde films, Dungeons & Dragons en zelfs Heavy Metal muziek.

Persiflage op het fantasiegenre

Helaas beperkt dit zich meestal tot puberale humor en worden de grappen te vaak herhaald. En hoewel er enkele leuke visuele vondsten aanwezig zijn, moet de film het toch afleggen tegen de pracht van Pixar en Dreamworks. Leuk voor een luie zondagnamiddag dus, maar helaas niet meer dan dat.

Jeroen Van Rossem Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met behulp van zijn vrienden vindt Ronal het zwaard, maar hij wordt gevangen genomen door Volcazar. Tijdens een ritueel waarbij Volcazar een oude demoon oproept, wordt hij gered door de vrienden. Samen bevrijden ze de andere barbaren en Ronal doodt met behulp van het zwaard de door de demoon bezeten Volcazar. Samen vieren ze hun overwinning, en Ronal en Zandra geven in aan hun ontluikende liefde.