Into the Storm

Genre: rampenfilm | Duur: 1u29 | Release: 0 - | Land: VS | Regie: Steven Quale | Cast: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Max Deacon, Nathan Kress

Er zijn maar een handvol rampenfilms waarvan we kunnen zeggen dat ze echt de moeite waard zijn om te bekijken. The Towering Inferno en A Night to Remember zijn twee van de weinige films die in dat rijtje thuishoren. Wanneer het over natuurrampen gaat, is het al helemaal moeilijk om een memorabel voorbeeld te geven. Een film waarbij het menselijk drama door natuurgeweld pas echt nauwgezet in beeld wordt gebracht, zonder al te veel  bombast, moet volgens ons nog steeds gemaakt worden.

Voor Hollywood is de nakende klimaatverandering opnieuw een geldig excuus om de digitale trukendoos boven te halen. Steven Quale probeert dit genre een frisse wind in te blazen door de personages schijnbaar zelf de beelden te laten draaien met hun camcorders, DSLR fotocamera’s, Go Pro’s, bewakingsbeelden, gsm’s, etc. Maar alles voelt zo geënsceneerd in beeld gebracht dat dit niet hetzelfde realistisch effect heeft als pakweg Cloverfield. Bovendien wordt deze stijl niet altijd consequent gevolgd.

De digitale tornado’s zorgen bij momenten wel voor indrukwekkende taferelen maar de spanning wordt zo slap opgebouwd, de personages zijn zo oppervlakkig en bij momenten zelfs irritant, dat het je koud laat. Het liefst van al zou je ze zo snel mogelijk willen zien opstijgen als rondvliegend puin. Richard Armitage – Thorin in The Hobbit – is wellicht de bekendste kop maar doet met deze prent zijn carrière geen goed.

Met Into the Storm blijft dit genre gedoemd tot guilty pleasure maar daarvoor zouden wij dan toch liever zelf gaan stormchasen.

Het wordt helemaal ridicuul – wat verwacht je anders met de regisseur van Final Destination 5 - wanneer er zes tornado’s tegelijk neerdalen en iemand wordt meegezogen in een vuurtornado. Met Into the Storm blijft dit genre gedoemd tot guilty pleasure maar daarvoor zouden wij dan toch liever zelf gaan stormchasen.

Bert Coppens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tornado's worden heviger, talrijker en groter. Bij een kilometers breed exemplaar moeten de personages schuilen in een riool langs de weg. Een onverzettelijke stormchaser offert zich op om een opening af te zetten met een soort van stormchase tank. Daarbij wordt die ene stormchaser meegezogen tot boven de wolken waarna hij terug neerdaalt en te pletter stort. De andere (meer sympathieke) stormchasers en een norse vader met zijn twee zoons overleven het natuurgeweld. Hoera!